Vig Hajnalka vagyok, 22 éve az angol nyelv szerelmese. A hagyományos nyelvtanulás minden szakaszát végig jártam, több módszert kipróbáltam. Tanultam önállóan, hobbi szinten, jártam kiscsoportos oktatásra, majd 2 évig Nagy Britanniában tanultam. Hazaköltözésem után angol szakos diplomát szereztem és elkezdtem tanítani.

A tanítás mellett jelenleg is nagy hangsúlyt fektetek a saját tudásom és tanítási módszereim fejlesztésére. Aki tanult már idegen nyelvet, az tudja, hogy mindig van hová fejlődni. A jó hír, hogy addig a szintig, hogy megértesd magad és képes légy a kommunikációra, nem is olyan nehéz eljutni!

Ehhez szeretnék segítséget nyújtani minden kedves érdeklődőnek ezen a weboldalon keresztül.

Szakértelem

Angol tanárként, az angol nyelv egyes szerkezeteit, sajátságait tervezem megvilágítani, esetenként egy-egy szokatlan, új szemszögből, ami sokszor megkönnyíti majd a megértést. Olvashatsz kulturális témákról, lesznek szókincsfejlesztő írások, foglalkozunk kiejtéssel, íráskészség fejlesztéssel, „tűzoltó technikákkal”, melyek akkor segítenek, ha már nincs idő alaposan felkészülni egy adott vizsgára és az angol nyelvet érintő sok egyéb témával.

Kitartás

Ami a nyelvtanulás elméletét illeti, szeretnék segíteni ebben a sokszor fáradságos folyamatban, kapaszkodókat nyújtani azoknak, akiknek éppen csökkenőben van a lelkesedése! Írok majd módszerekről, minél több féléről, hiszen ami működik egyikünknek, az nem működik másoknak. Érdemes többet kipróbálni. Ötleteket adok ahhoz, hogyan tehető a nyelvtanulás a mindennapjaink részévé és főleg élvezetessé, ami garantálja, hogy hosszú távon kitarts.

Gyakorlat

Nálam nem csak útmutatást kaphatsz a módszereket illetően, de igényeidnek megfelelő nyelvórán vehetsz részt online vagy személyesen. Az elméleti tudás átültetése a gyakorlatba elengedhetetlen! A rendszeres órák mellett lehetőséget nyújtok alkalmi beszédgyakorló órákon vagy konzultáción való részvételre, ahol csak arra koncentrálunk, amit nem értesz vagy ami nehezen megy. Gyakorolhatunk vizsgára, állásinterjúra.

„What we learn with pleasure we never forget.”
„Amit örömmel tanulunk, sose felejtjük el.”
Alfred Mercier
Költő